Stress

Spanningsklachten

Onvrede

Soms lijkt het leven onstuimig, maar in de diepte onder het oppervlak is altijd de stilte te vinden

Stress

Spanningsklachten

Onvrede

Soms lijkt het leven onstuimig, maar in de diepte onder het oppervlak is altijd de stilte te vinden

Wie ben ik?

Ik ken het allemaal. Stress, overspannenheid, burn-out, verveling, leegte, angstaanvallen, gevoel van zinloosheid, geen zin meer om te leven. Noem maar op, ik ken er veel van.

Gelukkig heb ik een hele fijne coach/therapeut gevonden, die mij heeft geleerd om zelf mijn weg uit dat moeras te vinden naar een betekenisvol en ontspannen leven. 

Ik wil zo’n coach zijn voor jou.

Mijn ervaringen hebben mij gevormd tot wie ik ben. Ik heb iets te bieden. Ik ben empathisch,  liefdevol en geduldig. ‘Een slimme dame die goed kan luisteren’, is mij onlangs verteld. Ik hou van een grapje. Het hoeft niet allemaal zo zwaar en serieus te zijn. En ik vind niet veel gek.

{Tanja heeft mij geholpen om met een positievere blik naar mijzelf te kijken en in mijzelf te geloven. Door haar oefeningen zijn een aantal mentale obstakels overwonnen en is het voor mij makkelijker geworden om dingen te doen die ik eng vond (zoals mensen contacten over bepaalde vragen). Daarnaast heeft zij mij ook geholpen om liever tegen mijzelf te zijn, waardoor ik gelukkiger ben met mijzelf zoals ik ben.{
Chantal
Student
{Als kunstenaar heb ik de laatste jaren last van het opgejaagde gevoel dat ik moet creëren; de spontaniteit waarmee ik mijn beroep vroeger uitoefende verdween en maakte plaats voor ongelukkigheid, meting met anderen , perfectionisme en depressie. Tanja hielp mij afpellen van onzekerheden, zoeken naar bronnen van inspiratie , het leren dingen rustiger te bekijken zonder er een oordeel aan te verbinden. Om niet in eindeloze hersenspinsels te belanden leerde ik af en toe stil te staan voor rode stoplichten en 10 minuten niets te doen zonder schuldgevoel.{
Frans
Kunstenaar
{Wat ik fijn vind aan Tanja is dat ze de tijd neemt en dat het heel vertrouwd voelt. Er zit geen haast achter de sessies die je doorloopt. Daarnaast heb je het gevoel alles te kunnen delen met haar. Door dat vertrouwen en door haar inhoudelijke kennis en kunde doe je regelmatig nieuwe inzichten bij haar op.{
Thomas
Student & mede-oprichter van Frissegedachtes.nl
{De coaching bij Tanja heb ik als heel bijzonder ervaren! Ik stond mezelf nog vaak in de weg als het ging om op een ontspannen manier te studeren. Continu bleef ik streven naar hoge cijfers, waardoor ik veel stress ervaarde. Samen met Tanja zijn we stapje voor stapje gaan onderzoeken waar deze drang vandaan kwam en met elke sessie kwamen we dichterbij de kern. Ik ben mijzelf nog veel beter gaan leren kennen en heb alle praktische tips en tools die ik van Tanja kreeg toegepast. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu heel relaxt kan studeren en zelfs heel gemakkelijk mijn tentamen weken zonder stress doorkom! Tanja is echt een prachtig mens waar ik mij direct op mijn gemak bij voelde. Daardoor kon ik mij gemakkelijk open opstellen waardoor ik met haar hulp mega grote stappen heb gezet!{
Sabine
Hypnotherapeut & student

Mijn inspiratie

Ik ben zeer geïnspireerd door non-dualiteit, zoals uitgedragen door mensen als Rupert Spira, Jeff Foster, Eckart Tolle, Gail Brenner, Mooji en Anna Brown. Non-dualisme is lastig in een paar zinnen uit te leggen. Centraal staat het idee dat alles één is, dat wij in onze diepste kern één zijn met alles om ons heen, het oneindige Bewustzijn dat alle vormen van Zijn doordringt en omvat. Ik noem het hier, omdat het een rol speelt in de manier waarop ik naar het leven kijk en dus ook naar mijn werk als coach.

Hoe je het merkt? Vooral aan dat ik eerder gericht ben op ‘zijn’ dan op ‘doen’ of ‘worden’. Dat ik meer belang hecht aan ‘fysiek ervaren’ dan aan ‘denken’.

Maar wees gerust, ik leg je niets op, ik volg jou en jouw behoeften.  

Wat doe ik?

Ik heb biologie gestudeerd en milieukunde, ben vervolgens de schrijversvakschool in Amsterdam gaan doen en heb twee kinderen gekregen. Tijdens mijn werk bij de Universiteit van Amsterdam heb ik de opleiding tot professioneel coach gedaan aan de Academie voor Psychodynamica. 

Bij de UvA stuur ik een instituutsbureau aan en tegelijkertijd ben ik studieadviseur/coach voor masterstudenten en promovendi in de logica. Zij komen bij mij als het om een of andere reden niet goed gaat. Vaak weer stress, spanning, faalangst, wat moet en hoort, wat niet kan en niet mag. 

Het werk bij de UvA en een coachingspraktijk blijken voor mij op dit moment de perfecte combinatie te zijn.

Contact